בכל הנוגע לתחזוקת בריכת שחייה ביתית, אחד מהכללים שיש להכיר הוא בהימנעות מריקון מוחלט של המים אלא אם כן פעולה זו הכרחית. זאת מכיוון שריקון הבריכה עלול להוביל לנזק מבני עקב ציפה של מי התהום. כמו כן מקרים של ריקון בריכה עלולים להיות הכרחיים כאשר קיימת התפרצויות אצות קשות ומתמשכות, ריקון הבריכה יכול להיות פתרון בר-קיימא. סוגים מסוימים של אצות עקשניות עלולים להתנגד לטיפול ולהתמיד במים ובמשטחי הבריכה.
וכמו כן במידה ונדרש לבצע שיפוץ או תיקון נרחב, ייתכן שהצורך בריקון הבריכה יהיה הכרחי. זה בשל שלוח נקי לתיקונים מאפשר בדיקה ושיקום מדויקים של רכיבי הבריכה. לדוגמה, אם נבקש לרצף מחדש את הבריכה או מתקן חימום מובנה, ריקון הבריכה יבטיח תהליך חלק ויסודי.
משאבות הן הלב של מערכת הסינון של הבריכה. הבטחת גודל המשאבה הנכון, התקנה נכונה ותחזוקה שוטפת הם חיוניים לזרימת מים וסינון מיטביים. לכן חשוב לזכור כמה נקודות קריטיות בניהול משאבות נכון כאשר מדובר באחזקה של בריכות שחייה, הראשונה ביניהם היא בדיקה של מד הלחץ. שכן במידה ומד הלחץ גבוהה במיוחד, ייתכן והוא יעיד על סתימה וידרוש ניקוי. כמו כן ניהול זמן השימוש של המשאבה, יהיה קריטי לא פחות וידרוש הכרה במספר משתנים. החל מ גודל הבריכה, עומס המתרחצים ותנאי הסביבה שלה.
אחד האתגרים התמידיים באחזקות בריכות שחיה הוא ללא ספק ההצטברות הבלתי פוסקת של פסולת. עלים שנפלו, חרקים וחלקיקים אחרים מוצאים את דרכם ללא מעט בריכות, כשהם בסך הכל דורשים רפרוף וסינון קל מעל המים באופן קבוע. אבל הזנחת של מטלה זו, לא משנה באיזו תקופה בשנה ולא משנה באיזה יום בשבוע, לא רק עלולה לשבש את המשיכה החזותית של הבריכה, אלא גם מעמיסה יתר על המידה את מערכת הסינון בבריכה, מה שעלול להוביל בין היתר לסתימות ויעילות מופחתת באופן משמעותי.
ניתן לומר כי אחזקות בריכות שחיה מושפעות לא מעט מעונות השנה, לכן מומלץ להכיר אילו פעולות נחוצות בכל עונה. בקיץ בד"כ יהיה שימוש מוגבר, אשר יוביל גם לעומסים גבוהים יותר של מתרחצים. לכן יש להבטיח כי מתקיים סינון עקבי ואיזון כימי. נקודה נוספת עבור חודשי הקיץ היא תכיפות ניקוי פני המים, אשר עולה בחודשים החמים של השנה. הסיבה לכך היא משום שהשימוש בבריכה בחודשים אלו גובר, והצטברות הפסולת גובהה משאר חודשי השנה.
עם זאת כשמדובר בחודשי החורף הנחשבים לחודשים "שקטים יותר" לבריכה, חשוב לבצע מספר בדיקות שונות כמו לשים עין על מפלס המים. כך ניתן יהיה למנוע נזק למסננים ולשאר ציוד התחזוקה של הבריכה. לכן במידת הצורך, מומלץ להוסיף מים על מנת לשמור על רמת בטיחות גבוהה. לצד זאת יש לוודא כי נעשה שימוש מופחת בכימיקלים, שכן אור השמש בחודשים אלו פוחת, אידוי המים קטן וייתכן כי גם האיזון הכימיקלי ידרוש שינוי.
ובאשר לעונות המעבר כמו הסתיו למשל, מומלץ יהיה לבצע ניקוי "הלם" באמצעות כמות גדולה של כלור אשר יעזור להסיר הצטברות גדולה של מזהמים ולנקות את הבריכה במהירות. כמו כן בחודשים אלו ועם שינוי הטמפרטורות, חשוב לבצע התאמה של כימיקלים בצורה מיטבית ותואמת לחודשי השנה.
העלות הממוצעת של תחזוקת בריכה פרטית משתנה בהתאם לגורמים שונים כמו גודל הבריכה, ציוד, מיקום ותדירות השימוש בה. בממוצע, בעלי בריכות פרטיות משלמים על תחזוקה וניקוי חודשי כמה מאות שקלים. עם זאת, בריכות אשר אינן מתוחזקות באופן קבוע, ייתכן וידרשו טיפולים מורכבים יותר ובהתאם לכך גם מחיר עלות של כל ביקור יקפוץ בממוצע בעוד כמה מאות שקלים.
לצד כל אל אלו חשוב לזכור כי עבודות תחזוקה במרבית המקרים, לא יכללו עבודות ניקוי מורכבות כמו ניקוי אחרי עונת החורף. לכן יש לקחת בחשבון כי העלות לא רק משתנה בהתאם לאופי התחזוקה של הבריכה, אלא גם לאופי הטיפול, סוג הנזק וכו'.
לצד אתגרי הפסולת, המסננים, חודשי העונה ואתגרים נוספים, השאלה שנשאלת לא מעט פעמים היא – מה עדיף? להשקיע כל כך הרבה זמן בניהול ובתחזוקה של הבריכה או שמא לעשות שימוש באיש מקצוע?
לשאלה הזו מצטרפת סוגייה משמעותית לא פחות והיא – כמות הזמן והמסירות אשר נדרשים לאחזקות בריכות שחיה.
בעלות על בריכה דורשת תשומת לב עקבית, בין אם מדובר במשימות תחזוקה שוטפות, בדיקות כימיות או התמודדות עם בעיות בלתי צפויות.
איזון מחויבות זו עם אחריות אחרת יכול להיות מעשה ג'אגלינג בלתי פוסק.
מאידך, בהשכרת שירותיו של איש מקצוע, יוכלו בעלי הבריכות להיפרד מסכום חודשי או שבועי, אמנם מצד שני יוכלו להרוויח שימור ותחזוקה מקצועיים של הבריכה, לצמצם טעויות קריטיות, לחסוך עלויות בתיקונים יקרים (בשל אותן הטעויות) ובעיקר להרוויח לא מעט זמן חופשי לא רק בתוך המים אלא גם בשגרת היומיום.
לפרטים נוספים, צרו קשר
מומלץ לנקות את מסנני הבריכה כל 2-4 שבועות, תלוי בשימוש ובסוג המסנן. ניקוי שוטף מסייע בשמירה על סינון וסחרור מים מיטביים.
מומלץ לבדוק את איכות המים בבריכת השחייה שלכם לפחות פעם בשבוע כדי להבטיח איזון כימי תקין ותברואה.
רמת ה-pH האידיאלית עבור בריכת שחייה היא בין 7.4 ל-7.6. טווח זה עוזר לשמור על צלילות המים ומונע גירוי בעור ובעיניים.
כדי למנוע צמיחת אצות, הקפידו על איזון כימי תקין, שמירה על זרימת דם וסינון נאותים, וצחצחו ושאבו בקביעות את קירות הבריכה והרצפה. בנוסף, שימוש בקוטל אצות יכול לעזור לעכב את צמיחת האצות.
WhatsApp us